Meny

Herserud / Solstigen 4

Lidingö - Herserud - Ljus och fin 1:a med och strålande sjöutsikt!

Välkommen till denna trevliga lägenhet om ca 25,5 kvm med en härlig sjöutsikt över Värtan. Lägenheten har stora fönsterpartier och präglas av mycket ljus och rymd. Kök och matplats i vinkel med rummet. Badrum med dusch och WC. Ett härligt förstaboende i populära Herserud som erbjuder vackra omgivningar med fina promenadstråk längs med vattnet. Skola och förskola finns samt flera trevliga restauranger i området. Här tar man enkelt Lidingöbanan till Stockholm City!

Pris: 1 995 000 kr
Utgångspris
Visningar
 • Söndag 16 jun 12:00 - 12:45
Ansvarig Mäklare
Malin Thörn
Malin Thörn
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Gabriella Svärdh
Gabriella Svärdh
Reg. Fastighetsmäklare

 • Rumsbeskrivning

  Mysig lägenhet med fantastisk utsikt över Värtan. 1:a om 26,5 väldisponerade kvm belägen i populära Herserud. Ljust och trevligt rum med utrymme för soffgrupp och sovrumsdel som med lätthet kan avgränsas på ett mysigt sätt med en gardinskena i taket. Kök med skåpsluckor i vitt samt bänkskiva i ek. (Köket är uppbyggt men går enligt ritningar från säljaren att ta bort om man önskar plant golv) Helkaklat badrum med badkar/jacuzzi med dusch och behaglig golvvärme. Välkomnande och bra hall med bra avhängningsyta. Det finns en gemensam tvättstuga, garage samt p-platser i föreningen. Närhet till trevliga Millesgården, lanthandel, bageriet Gateau, Lidingö centrum, kommunikationer såsom Lidingöbanan och bussar som tar dig in till Stockholms city på några minuter. Trevliga promenadstråk med närhet till vatten och fina barnvänliga grönområden. Det perfekta förstaboendet nära stan, varmt välkommen på visning!

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  112
  Lgh.nr. LM
  1002
  Adress
  Solstigen 4
  Postnummer
  181 50
  Postort
  Lidingö
  Distrikt
  Lidingö
  Område
  Herserud
  Boarea
  25.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
  Våning
  1
  Andelstal
  1,47000
 • Föreningen
  Namn
  Brf Kvarteret Södermanland
  Juridisk person
  Nej

  Allmän information

  Bostadsrättsförening belägen i Herserud, ett av Lidingös mest populära och trevligaste områden.

  Fastigheten byggdes år 1955 som del av Foresta hotell och är ritat av den dansk-svenske arkitekten Hack Kampmann. Byggnaden utgjorde vid den tiden hotelllägenheter med passage under jord till Villa Foresta.

  Dignitärer som The Beatles bodde på hotellet år 1964 och Rolling Stones år 1970. Än idag har varje lägenhet kvar sitt ordinarie hotellrumsnummer på dörren. Passagen till Villa Foresta är igenstängd, men syns fortfarande och vittnar om fastighetens historia.

  Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 1998 och förvaltar därefter fastigheten Södermanland 30 med adress Solstigen 2-4. Fastigheten består av 38 bostadsrättslägenheter med bostadsrättyta om 1 941 kvadratmeter.

  Stabil förening som kännetecknas av vår spektakulära sjöutsikt över Lidingöbron och Lilla Värtan, med gemensam trädgård och grillplats samt panoramafönster och takaltaner som erbjuder sjöutsikt och kvällssol.

  Byggnaden

  ÖVRIGT: Gemensam vår- och höststädning. Juridisk person accepteras inte som köpare.

  Renoveringar

  UNDERHÅLL: 2016: Installering av fiberuppkoppling via Telia 2016: Bergvärme 2012: Renovering brandluckor och entréer 2011: Stamspolning och i samband med det ultraljudsmätning av stammarnas godstjocklek. De bedömdes vara i gott skick. 2010: Ny gemensam grillplats + staket/trappa 2008-2009: Energibesparingsåtgärder såsom temperaturstyrning av fläktar och intrimning av fjärrvärmecentral 2008: Ventilationskontroll (OVK) 2005-2006: Byte av fläktar + tilluftsventiler i alla lägenheter. 2005: Renovering av fönster 2004: Renovering av tak och fasad.

  Planerade renoveringar

  Under året kommer ny fin gångmatta läggas i hela huset, matta i mörk grönt som passar till den mer ursprungliga stilen från när fastigheten byggdes.

  Övriga utrymmen

  GEMENSAMMA UTRYMMEN: Förråd som tillhör lägenheten. Det finns tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Cykelrum finns. Föreningen tillhandahåller även separat grill och utemöbler.

  TV/Internet

  TV OCH INTERNET: Fiber via Telia. Bredband & Kabel-TV ingår i avgiften.

  Parkering

  PARKERING: Föreningen disponerar garage med 7 bilplatser och 6 moped/mc-platser på adress Solstigen 2. samt 14 parkeringsplatser utmed fastigheten Solstigen 2-4. Separat kö till dessa platser, kort kö. Ansökningsblankett finns under dokument, ifylld blanket läggs i föreningens vita brevlåda i korridoren.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 892 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  I avgifterna ingår värme, vatten, internet och digital-TV via fiber. I förekommande fall tillkommer avgifter för takaltan eller uteplats.

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Millesgården ligger på ett par minuters promenadavstånd, liksom Lidingöbron och den natursköna strandpromenaden mot Baggeby. Det är bara några minuters promenad till Torsvikstorg med affärer, apotek och bageri. Även Lidingö Centrum ligger på promenadavstånd.

  Ropsten nås på några minuter med tåg eller buss, och Stockholm City på 10-15 minuter. Via norra länken så kan du med bil ta dig nästan var som helst i Stockholm på 10-20 minuter!

Basfakta
Pris
1 995 000 kr Utgångspris
Adress
Solstigen 4
Yta
25.5 kvm
Rum
1 rok
Våning
1
Avgift
1 892 kr/månad

Solstigen 4

Planlösning

Granne med vackra Millesgården

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Anna Ski Mäklari Lidingö Östermalm

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Anna Ski Mäklari Lidingö Östermalm

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Sälja
Köpa
Värdering

Tack för ditt meddelande!